Katrien J.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 geperst teentje knoflook
  • 500 gr luganega (worst)
  • 3 uien
  • 400 gr tomaten (blik)
  • zout, zwarte peper
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie

Italiaanse worst met tomaten en uien (Salsicce con le cipolle)

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (08/03/09)

Bereiding


  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snijd de uien in ringen en bak ze in de olie goudbruin.

  • Voeg de knoflook toe en bak die even mee. Doe de tomaten met het sap bij de uien en breng op smaak met zout en peper.

  • Laat het gerecht op zacht vuur 30 minuten koken.

  • Snijd de worst in stukken van 10 cm, prik het vel met een vork in en voeg de worst aan de saus toe.

  • Halveer de paprika, snijd hem in reepjes en voeg die toe.

  • Laat het geheel 20 minuten stoven tot de paprika gaar is.


Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer