Katrien J.

Italiaanse soep

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 gr mascarpone
  • bakboter
  • eventueel wat fijngesneden peterselie (moet niet)
  • peper en zout
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 8 kleine aardappelen
  • 3 rode paprika
  • 1 kleine bloemkool
  • 6 kippenbouillonblokjes

Italiaanse soep

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Enid V. (30/12/08)

Een echte aanrader! Een recept om punten mee te scoren :D

Groenten reinigen en in kleine stukjes snijden. Ui en look stoven. Alle groenten toevoegen en stoven. Bouillonblokjes en water toevoegen tot alles onder staat (2 à 3 l, niet teveel .. je kan later altijd nog bijdoen). Het geheel laten gaar koken (alles moet goed gaar zijn). Mixen. Mascarpone erdoor mixen. Afhankelijk van de gewenste dikte nog wat water toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout (als het kan peper uit de molen).

Tip: Je kan de soep een dag voordien maken en de dag zelf er de mascarpone doormixen. Eerst de soep opwarmen en dan mascarpone toevoegen.

Er zijn 9 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer