Jelle V.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 wortel
  • 3-4 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 1 handje fijngehakte peterselie
  • olijfolie
  • 500 gram lamsvlees
  • 500 gram kookvaste aardappelen
  • 1 preistok

Irish stew

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (21/12/08)

  • Braad allereerst het vlees mooi bruin aan in de braadpan in de boter en olijfolie.
  • Haal dan het vlees uit de pan en snij het in blokjes
  • Laat de in ringen gesneden ui lichtbruin tot glazig worden. Hou de uien apart en doe vervolgens het vlees weer in de pan.
  • Voeg 2 dl. water toe, de aardappelen en de in stukjes gesneden wortel. Doe hierbij tevens het bouillonblokje. Laat het dan 15 min. koken.
  • Vervolgens de rest van de groente erbij doen en dan 10 min. laten pruttelen. Op het laatst 5-10 min. de peterselie en thijm mee laten pruttelen.
  • Maak de stew op smaak met peper en zout.


Echte winterkost.

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer