Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Honey Granola

Ingrediënten voor 6 personen

  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 ml honing
  • 1 handvol gedroogd fruit (bv. rozijnen)
  • 50 g bruine suiker
  • enkele druppels vanille-extract
  • 400 g havervlokken
  • 125 g hele amandelen (ongepeld)
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g pompoenpitten
  • snuifje kaneelpoeder
  • 50g sesamzaad
  • 1 eetlepel tarwezemelen

Honey Granola

Geschreven door Chloë R. (29/10/12)

Bron: Breakfast lunch tea (Rose Bakery)

Verwarm de oven op 160°.

Men in een kom de havervlokken, amandelen, zaden en tarwezemelen.

Doe de zonnebloemolie, honing, suiker, vanille, kaneel en zout in een sauspannetje met 125ml water. Breng onder voortdurend roeren net aan de kook en giet over de droge ingrediënten.

Voeg nog havervlokken toe indien de mengeling te nat is. Er mag geen vloeistof meer op de bodem liggen en de mengeling moet kleverig zijn.

Verdeel gelijkmatig over een (met bakpapier beklede) bakplaat en bak traag gedurende 1 uur. Roer best regelmatig om om aanbakken te voorkomen.

Verlaag de temperatuur tot 140° en ga door met bakken tot de granola goud kleurt (ongeveer 1 uur).

Zet de oven uit en laat nog minstens een uur drogen (in de oven) – of zelfs een hele nacht – voor een droger en krokanter resultaat.

Ik voeg daarna meestal rozijnen of gedroogde cranberries (iets zuurder) toe.

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer