Souad B.

Hesp en witloof rolletjes

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 stronkjes witloof
  • 1 pakje wittesauspoeder
  • 1 pakje geraspte kaas
  • 2 grote sneetjes hesp
  • nootmuskaat, zout, peper

Hesp en witloof rolletjes

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Fatima U. (08/12/08)

Snij de kern uit de witloofstronkjes. Leg ze een 5-tal minuutjes in de magnetron met 1 à 2 eetlepels water tot ze halfgaar zijn. Laat de stronkjes heel goed uitlekken (als er nog vocht in zit, blijft de saus niet gebonden)

Bereid witte saus aan de hand van de aanwijzingen op het pakje. Kruid wat bij met peper, zout en nootmuskaat. Doe de helft van de geraspte kaas bij de saus.

Dep de witloofstronkjes goed droog met wat keukenpapier. Rol ze in een sneetje hesp en leg de rolletjes in een ovenschotel. Giet er de witte saus overheen. Strooi er de rest van de geraspte kaas overheen.

Ca. 30 minuten bakken in een hete oven.

Lekker met aardappelpuree.

Er zijn 12 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer