Lien D.

Hapjes : Wraptortilla met blauwe kaas en rucola

Ingrediënten voor 4 personen

  • versgemalen zwarte peper
  • 4 wraptortilla’s
  • 100 g rucola slamelange
  • 100 g gerookte kip, in blokjes
  • 100 g blauwschimmelkaas, verkruimeld
  • 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
  • 15 g verse basilicum, grof gesneden

Spreid de wraptortilla’s uit en bestrijk ze met zure room. Verdeel iets onder het midden een brede reep sla over de tortilla. Verdeel de blokjes kip, blauwe kaas, lenteui en basilicum over de sla. Breng op smaak met peper. Vouw de zijkanten van de tortilla’s over de vulling 3-4 cm naar binnen en rol de wraps stevig op. Snij de wraps voor het serveren schuin doormidden.

De wrap is een Amerikaanse uitvinding: dunne tortilla’s worden gevuld met allerlei lekkers en opgerold tot een pakketje. Lekker uit het vuistje of als lunch.

kcal: 395

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer