Helena L.

Groentenlasagne

Ingrediënten voor 4 personen

  • oregano
  • peper en zout
  • 2 aubergines, in plakjes
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 4 lange tomaten, gepeld en in kwartjes (ik doe iets meer)
  • 2 bollen mozzarella van buffelmelk
  • 50g gemalen parmezaan
  • olijfolie

Groentenlasagne

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (29/04/09)

Bron: mini-proeven – Stoofpotje & co

1. Leg de plakjes aubergine naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Zet ze 4 min onder de grill. Keer ze om en zet ze nog eens 4 min. onder de grill.

2. Doe hetzelfde met de courgette, maar rooster ze 3 min aan elke kant.

3. Schik de groenten en de kaas in laagjes in een ovenschaal. Kruid de kaas telkens met wat oregano, peper uit de molen en zout. Bestrooi de aubergines telkens met wat gemalen parmezaan. Begin met aubergines, eindig met tomaten.

4. Zet 30 min in een hete oven op 180° C

Ik eet dit met kleine ciabatta’s met bv. gedroogde tomaten of olijven in.

Er zijn 4 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer