Afbeelding van Veroni B.

Veroni B.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 sinaasappel
  • 2 blaadjes gelatine
  • 150 gr kristalsuiker
  • 500 ml room
  • 100 gr bloemsuiker
  • 500 ml griekse yoghurt
  • 1 citroen

Griekse yoghurtmousse met karamel

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Veroni B. (12/12/08)

Week de gelatineblaadjes in koud water. Rasp de schil van 1 citroen en ½ sinaasappel. Voeg daar de suiker en 150 ml room aan toe. Verwarm dit tot het 1 egale massa wordt. Voeg dan de gelatineblaadjes toe. Laat dit geheel afkoelen

Klop 500 ml yoghurt, 350 ml room en 100 gr bloemsuiker halfstijf en voeg er dan de afgekoelde karamel aan toe Spatel dit voorzichtig onder mekaar Verdeel in porties en laat 4 a 6 uur opstijven in de koelkast

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer