Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Gevulde tomaten met verse kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 70 gr geraspte emmentaler
  • 2 eierdooiers
  • 350 gr varkens- en kalfgehakt (gemengd gehakt)
  • 8 middelgrote tomaten
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 fijngesnipperde basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm

Gevulde tomaten met verse kruiden

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: www.hungryfeelings.be

  • Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Doe zout en peper aan de binnenkant van de tomaten. Draai ze om, zodat het sap er kan uitvloeien.
  • Verwarm de oven voor op 180┬░
  • Meng in een slakom het gehakt met de eidooiers, de emmentaler, het paneermeel, de nootmuskaat, de tijm, de oregano en de basilicum. Doe er zout en peper bij. Meng totdat alle ingredi├źnten goed in het gehakt verwerkt zijn.
  • Smeer de bodem en de wanden van een ovenschotel in met olijfolie.
  • Vul met behulp van een koffielepel de uitgeholde tomaten met de vleesmengeling. Dek af met het hoedje van de tomaten. Prik ze vast met een tandenstoker, zodat ze op hun plaats blijven zitten.
  • Leg de tomaten naast elkaar in de schotel. Overgiet ze met de rest van de olijfolie. Bak ze 40 minuten in de oven. Steek de punt van een mes in het midden van de tomaten. Ze zijn gaar wanneer de mespunt er proper uitkomt.
  • Haal de schotel uit de oven. Versier de tomaten met een basilicumblaadje.

Er zijn 4 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer