Katrien J.

Gevulde tomaten met kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 soeplepels olijfolie
  • 4 tomaten
  • 80 g gerookt spek
  • 4 soeplepels paneermeel
  • 300 g kipfilets
  • 2 soeplepels basilicum (fijngehakt)
  • 2 tomaten- en -marscarponesaus (te koop in den Delhaize)

Gevulde tomaten met kip

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (24/08/09)

Bron: http://www.delhaize.be

Bereiding


  • Was de tomaten, verwijder de steeltjes en snij er een hoedje uit. Hol de tomaten uit, maar zorg dat u niet door de bodem prikt. Bestrooi de tomaten binnenin met zout en leg ze omgekeerd op een rooster.

  • Snij de kipfilets en het spek in blokjes. Laat 5 minuten op een matig vuur bakken in 1 eetlepel hete olie. Bestrooi met peper, neem van het vuur en verwerk er het paneermeel, het basilicum en 4 eetlepels tomaten- en mascarponesaus in.

  • Wrijf de tomaten binnenin schoon met keukenpapier en verdeel er de vulling over. Schik ze in een geoliede gratineerschotel, zet de hoedjes op de tomaten, bestrijk ze met de rest van de olie en laat 20 minuten braden in de hete oven, stand 6-7 (200°C).

  • Dien onmiddellijk op, waarbij u de rest van de warme “tomaten- en mascarponesaus” apart serveert. Eet er verse tagliatelle bij.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer