Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Gevulde pijlinktvis met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eetlepels room
  • 250 ml passata
  • 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 aardappel, ongeschild
  • 4 grote pijlinktvissen, schoongemaakt
  • 300g gare garnalen, gepeld en fijngehakt
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook

Gevulde pijlinktvis met garnalen

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (29/04/09)

Bron: De Zilveren Lepel

Dit recept is voor grote pijlinktvissen, ik maakte het met de kleintjes waarbij je een stuk minder garnalen e.d. nodig hebt. Je moet ook gaartijden een stuk verkorten uiteraard.

Hoe maak ik ze schoon: eerst trek je voorzichtig aan kop en tentakels tot alle ingewanden eruit komen. Dan snijd je net onder de ogen de tentakels af en verwijder je in het midden het “bekje”. Uit de lichaamszak trek je de hardere kraakbeen “pijl”. Je verwijdert het gestippelde vlies aan de buitenkant. Daarna keer je de zak binnenstebuiten en maak je ook daar goed schoon.

Kook de aardappel in water met zout gaar, laat hem uitlekken, schil hem en pureer hem. Kook de inktvistentakels 3 minuten in water met zout (veel korter voor de kleintjes), laat ze uitlekken en snijd ze klein. Meng de aardappelpuree, de tentakels, de garnalen en de eierdooiers in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep deze vulling in de lichaamszakken (maak ze niet te vol want dan kunnen ze barsten) en zet ze met cocktailprikkers vast. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, doe er de knoflook bij en bak hem in een paar minuten bruin. Haal hem eruit en gooi hem weg. Doe de inktvissen in de pan en bak ze ongeveer 30 minuten op laag vuur. Roer de room door de passata, voeg de peterselie toe en giet deze saus over de inktvissen. Laat het gerecht goed warm worden en zat het meteen op tafel.

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer