Afbeelding van Tom K.

Tom K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 25g boter of margarine
  • 2 fijngesneden tomaten
  • 400 g mager rundsgehakt
  • 4 groene paprika
  • 2 theelepels paneermeel
  • 1 fijngehakte ui

Gevulde paprika's

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Tom K. (04/01/09)

Bak het gehakt in 20 gram boter of margarine en maak het met behulp van een vork rul. Laat het bakken tot het volkomen gaar is.

Smelt vervolgens de resterende boter of margarine en fruit daarin de ui en de knoflook tot deze lichtbruin zijn.

Roer het paneermeel, de bieslook en de stukjes tomaat door het ui/koflookmengsel.

Was de paprika’s, snijd het kapje er af en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Door de paprika’s een puntrandje te geven kan je het geheel een feestelijk aanzien geven.

Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s en zet deze in een ingevette schaal in een voorverwarmde oven (175 gr. C) Na ongeveer 40 minuten is het gerecht klaar.

Dien de gevulde paprika’s op met macaroni en een verse salade.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer