Afbeelding van Tom K.

Tom K.

Ingrediënten voor 5 personen

  • bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakt knoflook
  • 5 rode paprika
  • 500gr gehakt
  • 2 fijngesneden tomaten
  • 2 theelepels paneermeel
  • 1 fijngehakte ui

Gevulde paprika's

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sandra A. (08/12/08)

Bak het gehakt en maak het met behulp van een vork rul. Laat bakken tot het volkomen gaar is. Smelt een beetje boter of margarine en fruit daarin de ui en het knoflook tot deze lichtbruin zijn. Roer het paneermeel, de bieslook en de stukjes tomaat door het ui/knoflookmengsel en voeg bij het gehakt. Was de paprika’s, snijd het kapje er af en verwijder de zaadlijsten. Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s en zet deze in een (ingevette) ovenschaal in een voorverwarmde oven(175°) voor ongeveer 40 min.

Er zijn 6 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer