Sanne S.

Gevulde paprika's

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100g rijst
  • 2 el paneermeel
  • 250ml groentenbouillon
  • zout
  • zware peper
  • 2 rode, 2 gele en 2 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 el provençaalse kruiden
  • 200g schapenkaas
  • 2 el slaolie

Gevulde paprika's "Provençal"

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sabine P. (09/12/08)

Bron: http://vivaveggie.be

1. Paprika’s halveren, schoonmaken, wassen. 2 paprika’s naar keuze in blokjes snijden. Courgette wassen en schoonmaken, ui en knoflook pellen, courgette en ui klein snijden, knoflook fijn hakken. Schapenkaas fijnsnijden.

2. Verwarm oven op 200° (hetelucht 180°). Olie in pan verhitten, rijst daarin zachtjes aanbakken, groenten toevoegen en lichtjes laten bruinen. 150ml wijn en groentenbouilllon erbij gieten en 15 min. laten garen. De helft van de schapenkaas toevoegen en met zout, peper en kruiden op smaak brengen.

3. Groenten-rijstmengsel in de paprikahelften vullen en in een ovenschaal leggen. De overige schapenkaas met paneermeel vermengen en daarmee de paprika’s bestrooien. De rest van de wijn en groentenbouillon eroverheen gieten en 30 minuten in de oven laten garen.

Opmerkingen

Afbeelding van Joren D. Joren D.

10 Oktober 2008 - 20:48

weer een heerlijk gerecht dat ik zeker eens ga proberen

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer