Kris B.

Gevulde pannekoeken met tomaat en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 a 4 tomaten
  • zoute pannekoekendeeg
  • een flinke ajuin
  • gedroogde basicilum/andere kruiden
  • anderhalf rolletje tendre bouche (geitenkaas)
  • peper
  • zout

Gevulde pannekoeken met tomaat en geitenkaas

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Tom A. (31/10/08)

Bak per persoon 2 pannekoeken. Hoe deeg te maken wordt als oefening voor de gebruiker gelaten. Belangrijk detail: voeg geen suiker toe aan het deeg, het moeten dus GEEN zoete pannekoeken zijn.

Snij een ajuin in ringen en fruit deze aan in een goeie klont kruidenboter.

Ontdoe een 4 tal tomaten van hun vel (3 tomaten als het grote zijn) en snij ze in 8 partjes. Gooi de pitjes en het vocht niet weg, maar laat deze aan de partjes zitten.

Snij de rolletjes tendre bouche in 12 sneetjes. Je hebt waarschijnlijk niet de volle 2 rolletjes nodig, sneetjes van 4 mm dik zijn voldoende. De 2 buitenkantjes van elk rolletje heb je niet nodig.

Schik één pannekoek over een diep bord zodat de pannekoek het hele bord bedekt.

Leg een vierde van de tomaten op de helft van het pannekoekoppervlak. Het is de bedoeling de pannekoek “dubbel” dicht te vouwen eens alles erop ligt, dus hou daar rekening mee.

Leg een vierde van de ajuin gelijkmatig over de tomaten.

Leg daarop 3 sneetjes geitenkaas.

Kruid eventueel bij met wat peper en zout, of bvb met wat (droge) basilicum.

Vouw de pannekoek dicht zodat de helft van het bord terug vrijkomt. Herhaal de stappen hierboven (pannekoek, tomaten, ajuin, geitenkaas, kruiden) voor de tweede pannekoek op het bord.

Resultaat een diep bord met 2 helften gevulde pannekoek. Doe hetzelfde voor een tweede bord met de rest v/d ingredienten.

Om op te warmen: zet een tweede diep bord omgekeerd over het bord met de pannekoeken, zodat je een soort cocon krijgt. Je kan zelfs 2 porties boven elkaar stapelen als je wil. Zet in de microgolf voor een kleine 2 minuten (3 minuten als je 2 porties tegelijkertijd opwarmt), op volle kracht.

Enjoy, en verbrand uw bakkes niet: het vocht in de tomaten blijft lang lekker heet. :)

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer