silvie d.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 kg aardappelen
  • 8 sjalotjes
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 kipfilets
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes gezouten spek
  • 2 wortelen
  • 4 takjes rozemarijn

Gevulde kiprolletjes

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door J-M K. (15/01/09)

Bron: Lekker van bij ons, nr 1, blz 5

1. schil de aardappelen en snij ze in blokjes

2. kuis de wortelen en snij ze zeer fijn in de lengte

3. schil de sjalotjes en snij ze overlangs in twee

4. leg de kipfilets tussen 2 vellen bakpapier of plastic folie en klop ze plat met een vleeshamer of met de bolle kant van een soeplepel/pollepel

5. verwarm de oven op 200° C

6. bestrooi elk lapje met peper en beleg met een plakje spek, stukjes wortel, takje rozemarijn en tijm. Rol ze op en zet vast met een cocktailprikker of bind ze vast met keukentouw

7. leg de kiprolletjes samen met de aardappelblokjes en de sjalotten in een braadslede. Druppel er wat olie over en zet 20 à 25 minuten in de oven

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer