Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Gevulde courgette (2)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram half-om-half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 grote courgette van 300-400 gram
  • olie om te druppelen
  • 3 eetl. geraspte belegen kaas
  • 2 sneetjes oudbakken witbrood
  • peper en zout
  • mespunt gedroogde tijm

Gevulde courgette (2)

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: http://www.sandstorms-kookboek.nl/

  • Halveer de courgette in de lengte en hol de helften uit met een bolletjessteker of een lepel met een scherpe rand tot er een wandje van krap 1 cm dik overblijft.
  • Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
  • Snipper de ui en het knoflook.
  • Verhit de olie of de boter in een koekenpan en laat de ui glazig fruiten.
  • Laat de champignons op hoog vuur omscheppend meebakken tot het vrijgekomen vocht vrijwel verdampt is.
  • Voeg het gehakt en het knoflook toe en laat bakken toe het gehakt begint te kleuren.
  • Breng pittig op smaak met de tijm en wat zout en peper.
  • Schep de vulling in de courgettehelften.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. * rooster het brood in de broodrooster zonder het te laten kleuren.
  • Verkruimel het brood en schep de kaas erdoor.
  • Strooi het mengsel in een dikke laag over de gevulde courgettehelften.
  • Zet de courgettes in een passende ovenschaal en giet er een scheutje water bij.
  • Dek de courgettes af met een velletje aluminiumfolie en zet de schaal 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder halverwege de oventijd de folie en bedruppel de courgettes met wat olie om er een mooi korstje op te laten komen.
  • Geef er desgewenst tomatensaus uit een pot en rijst of aardappelpuree bij.
 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer