Afbeelding van Tom K.

Tom K.

Gehakt met aardappelpuree en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koffielepel verkruimelde tijm
  • geraspte nootmuskaat volgens smaak
  • 1/10 L tomatencoulis
  • 400 g mager rundergehakt (type soepvlees)
  • 150 g tomatenblokjes (in blik)
  • 20 cl volle melk
  • 800 g aardappelen
  • 120 g boter
  • 50 g geraspte emmentaler
  • 2 L runderbouillon (gemaakt met 2 blokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 soeplepels paneermeel

Gehakt met aardappelpuree en tomaat

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (24/08/09)

Bron: http://www.delhaize.be

Bereiding


  • Pel de uien en hak ze fijn. Fruit ze 5 minuten in 50 g warme boter. Doe er het rundergehakt bij en laat nog 15 minuten bakken op laag vuur.

  • Bestrooi met zout en peper en voeg de tijm en de geperste knoflook toe. Doe er de tomatenblokjes, de tomatencoulis en het tomatensap bij. Meng alles grondig en laat 5 minuten sudderen op laag vuur.

  • Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze in de runderbouillon. Stamp ze tot puree met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de warme melk en de koude boter in stukjes toe.

  • Smeer een gratineerschotel in met boter. Giet er de bereiding uit de braadpan en daarna de puree in. Doe er stukjes boter op en bestrooi met paneermeel en geraspte emmentaler. Laat 10 minuten gratineren in de warme oven op thermostaatstand 6, 180°C.

Er zijn 9 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer