Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • gnocchi: 65g bloem
  • 50g geraspte parmezaanse kaas
  • gnocchi: zout en peper
  • zout
  • 150g gorgonzola of cestello, in kleine stukjes
  • groene salade
  • 150g brie, in kleine stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 400g tomatenblokjes
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 100g mascarpone
  • gnocchi: 500g bloemige aardappelen
  • gnocchi: 1 eierdooier

gegratineerde gnocchi met 4 kazen

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (17/11/12)

De gnocchi:

Stoom de aardappelen gaar in hun schil. Lat de aardappels iets afkoelen. Schil ze en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de eierdooiers toe en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Voeg dan heel geleidelijk de bloem toe en kneed het mengsel op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 3 porties. Werk opnieuw op een met bloem bestoven oppervlak en vorm van elke portie deeg een dikke rol. Snijd de 3 rollen in plakjes van 1?5 cm dik. Druk deze plakjes met een vork of rasp in, zodat ze de kenmerkende ribbels van gnocchi krijgen en ze de saus beter kunnen opnemen.

Verdere bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomaten met sap en chilivlokken toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 minuten op laag vuur pruttelen, zodat hij langzaam indikt. Zet de saus apart.

Verwarm de oven op 200°C. Kook de gnocchi in ruim kokend water net zolang tot ze komen bovendrijven. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Verdeel de gnocchi over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep de saus erover en voeg als laatste de vier kazen toe. Zet de schaal 30 minuten in de oven, tot de kaaslaag een mooie goudbruine kleur heeft. Serveer de gegratineerde gnocchi met een groene salade.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer