Katrien J.

Gegatineerde aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 30g vetstof
  • 1 ei
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 4 el paneermeel
  • klontjes boter

Gegatineerde aardappelpuree

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Hendrik D. (30/12/08)

Bron: kookcursus CVO KISP

Werkwijze

aardappelpuree

  • Breng water aan de kook met een snuifje zout
  • Was de aardappelen (?)
  • Schil ze dun en haal de oger eruit met de punt van een mesje
  • Spoel ze en dan versnjd je ze pas in gelijke stukken
  • Voeg de aardappelen toe aan het kokende water
  • Verwijder het overtollige kokende water
  • Kook de aardappelen gaar in een gesloten kookpan (15 a 20 min)
  • Aardappelen afgieten
  • Aardappelen doorsteken met een roerzef
  • Vermengen met het ei, de vetstof en kruiden
  • in een beboterde vuurvaste schotel brengen
afwerking
  • Bestrooien met paneermeel en hier en daar een klontje boter leggen en laten korsten onder de grill
Weetjes
  • Gebruik altijd bloemige aardappelen voor puree
  • de aardappelen moeten juist onde water staan
  • Als de aardappelen koken verminde je de temperatuur van je vuur

Er zijn 5 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer