Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Garnaalkroketten

Ingrediënten voor 4 personen

  • paneermeel
  • zout
  • 150 g vetstof
  • 150 g bloem
  • 1/2 l melk
  • 50 g goed afsmakende gemalen kaas
  • 150 g gepelde garnalen
  • 2 tot 3 eieren

Garnaalkroketten

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: Ons kookboek

  • Maak een dikke witte saus van de vetstof, de boem en de melk. Laat goed doorkoken en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  • Roer er de eierdooiers door en laat opnieuw doorkoken, totdat de eerste luchtbellen verschijnen.
  • Roer de garnalen onder de saus en laat de kaas in de saus uitsmelten.
  • Giet de saus op een met bloem bestoven plank. Spreid de saus gelijkmatig open tot een dikte van 3 cm en laat ze afkolen
  • Snijd de afgekoelde massa vervolgens in stukken van 4 bij 4 cm. Wentel ze door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel.
  • Bak ze goudbruin in hete frituurolie. Laat ze uitdruipen. Dien onmiddelijk op.
 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer