Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Frikadel of boulet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g gemeng gehakt (varken-kalf)
  • 2 uien
  • 1 ei
  • paneermeel (gekruid)

Frikadel of boulet

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Erik V. (08/12/08)

  • Snijd de ui grof
  • Meng ei, gehakt en ui in een grote kom door met je handen te kneden.
  • Voeg paneermeel toe terwijl je verder kneedt tot het mengsel niet meer kleeft (geen ‘slijmen’ meer achterlaat). Je kan gekruid paneermeel gebruiken of zelf op smaak brengen met wat peper en paprikapoeder bijvoorbeeld.
  • Verdeel het gehaktmengsel in gelijke delen (500g gehakt voor 4 tot 6 personen). Rol de delen in je handen tot mooie bollen (of desgewenst dikke schijven)
  • Bak op een laag vuur in voldoende vetstof gaar.
  • Tip: dien op met wortelstoemp of rode kool en aardappelen

Er zijn 11 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer