Geert M.

Filosoof op Amerikaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • zout en zwarte peper
  • garnering: takjes tijm
  • 500 g extra mager rundergehakt
  • 175 g uien in blokjes gesneden
  • 60-75 g halfvolle fromage frais
  • 400 g witte bonen in tomatensaus uit blik
  • 2 el worcestersaus (te koop in de GB staat bij de kruiden)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 vleesbouillontablet, verkruimeld
  • Bak het gehakt met de uien in een droge braadpan 6-7 minuten onder regelmatig roeren tot het vlees mooi bruin is en het vocht verdampt is.
  • Breng een grote pan water aan de kook. Doe het bouillontablet, de bonen, worcestersaus en ahornsiroop in de braadpan bij het gehakt en laat alles afgedekt 10 minuten sudderen; roer af en toe. Voeg zo nodig een beetje water toe en breng op smaak met peper.
  • Doe intussen de aardappelen met een snufje zout in het kokend water, breng weer aan de kook en laat ze in 15-20 minuten gaarkoken. Giet ze af en pureer ze met de fromage frais. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Verhit de grill op hoog. Verdeel het gehaktbonenmengsel in een ovenschaal van 1½ liter inhoud en strijk de aardappelpuree gelijkmatig erover uit. Zet de schaal 4-5 minuten onder de grill tot de puree goudbruin is. Serveer gegarneerd met takjes tijm.
  • Lekker met sperzieboontjes of worteltjes.
  • Bereidingstijd: 45

Er zijn 5 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer