Jelle V.

Ingrediënten voor 6 personen

  • boter
  • 1 koffielepel sambal of 1 mespunt chilipoeder
  • 1,5 kilo rundsstoofvlees
  • 1 flesje donker of zoet bier (0,25 of 0,33 is ok)
  • 2 dikke ajuinen
  • peper, zout en paprikapoeder
  • 2 eetlepels peren- of appelstroop
  • 1 snee grijs brood of ronde beschuit dik besmeerd met mosterd

Fijn zoet stoofvlees

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sarina C. (10/06/09)

Bron: papa

Stoofvlees zuiver maken (ik doe hier een dik half uur tot 3 kwartier over om al de pezen en dergelijke eraf te snijden maar dan heb ik wel het schoonste, zachtste stoofvlees…) en in kleine stukjes snijden (geen dikke brokken vlees van 5 – 10 cm). Vlees aan 1 kant kruiden met zout, peper en veel paprikapoeder. Boter smelten in de pan, vlees aan 1 kant bakken, dan andere kant ook kruiden met zout, peper en veel paprikapoeder. Vlees overal laten dichtschroeien. Ajuin, in kleine stukjes gesneden, erbij doen en eventjes laten stoven. Flesje bier erin gieten (probeer verschillende bruine en/of zoete bieren uit!). Half uurtje laten sudderen (deksel erop!) op klein vuurtje. Siroop en sambal of chilipoeder toevoegen en boterham of beschuit met mosterd er bovenop leggen (deksel terug dicht) en nog een uurtje laten sudderen. Af en toe omroeren. Als je liever meer een brij hebt i.p.v. stukken vlees in saus laat je het nog een half uurtje sudderen en kan je nog een halve beschuit (als bindmiddel) toevoegen. Smakelijk!

Heerlijk met frietjes en salade!

Er zijn 6 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer