Lies D.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500gr farfalle of vervang evt door frietjes
  • 350 gr venusschelpen
  • 2 busjes room
  • 1 verse witte selder
  • 1kg mosselen
  • 350 gr inktvis evt ringen uit de diepvries
  • 20 scampi's
  • peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • 2 ajuinen
  • 1 geperst teentje look

farfalle met zeevruchten

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sien P. (31/10/08)

Was de mosselen en de schelpen. Snij de inktvis in ringen. Pel en ontpit de tomaten. Ontvlies de selder en snij deze in fijne stukjes. Laat de olijfolie warm worden in een diepe pan en fruit de ajuin samen met de look. Voeg hierbij de selder, de tomaat en de witte wijn toe. Laat zachtjes stoven. En voeg de room toe. Kook intussen de farfalle al dente en hou warm. Doe de mosselen en de schelpen in de saus en laat meekoken tot de schelpen open zijn. Bak de inktvis en de in olijfolie en doe deze bij de saus. Presenteer de saus bovenop de farfalle en werk af met verse peterselie. (Indien de pasta vervangen wordt door frietjes iets meer ingrediƫnten voorzien voor de saus, pasta vult meer.)

Er zijn 6 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer