Afbeelding van J-M K.

J-M K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100gr crème fraiche + beetje citoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 250gr verse doperwten (of uit diepvries )
  • 1 sjalot
  • Olijfolie om te bakken
  • 2 el boter
  • ½ liter visfond
  • 250 gr slagroom
  • 1 takje munt

Erwtenroomsoep met munt en scampis

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door J-M K. (23/12/08)

De doperwten in kokend water blancheren en dan even in ijskoud water spoelen. De sjalot fijnsnijden en de muntblaadjes in reepjes snijden. De fijn gesneden sjalot in de boter aanfruiten, de doperwten en de munt toevoegen en de visfond erbij gieten. De soep ca. 10 min. zacht laten koken, intussen de slagroom stijfkloppen. De crème fraiche door de soep roeren en ze pureren. Nog eens aan de kook brengen en de gklopte room erdoor scheppen, met peper en zout en een beetje citoensap op smaak brengen. Vier soepborden voorverwarmen. Nu de donkere darmdraden uit de scampi verwijderen, de scampi met pezo bestrooien en samen met het uitgeperste knoflook-teentje even in olijfolie bakken. De scampi en de achtergehouden doperwten over vier borden verdelen en de soep eroverscheppen. Garneren met de in reepjes gesneden muntblaadjes.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer