Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Enchillada's in de oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote ui
  • 100g Griekse feta, fijn verkruimeld
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • 2 el verse korianderblaadjes
  • 8 bloemtortilla
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 blik tomatenstukjes (400g)
  • 125 ml zure room
  • zout
  • peper
  • 1 blik rode kidneybonen (400g)

Enchillada's in de oven

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sabine P. (18/12/08)

Bron: http://vivaveggie.be

-Oven voorverwarmen op 200°C. Verhit 2 el olie in pan, helft knoflook met rode pepers zachtjes gaar bakken. Tomaatstukjes en paprikapoeder erdoor roeren en 10 min laten pruttelen tot een dikke saus. Zout en peper toevoegen.

-3 el olie in andere pan. Ui en rest knoflook fruiten. Rode bonen, chilipoeder en oregano toevoegen. In de blender doen en ruw mixen. Terug in pan en roerend opwarmen. Zout en peper bijvoegen.

-Smeer de tortilla’s in met een dun laag tomatensaus en doe er een strook bonenpuree op. Oprollen en in ovenschaal leggen. De rolletjes bestrijken met de overschot van de tomatensaus, de zure room en afwerken met de feta.

-20-30 minuten in de oven

Er zijn 9 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer