pascale s.

Duchesse aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • peper , zout en nootmuscaat

Duchesse aardappelen

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Hendrik D. (30/12/08)

Bron: kookcursus CVO KISP

Werkwijze

  • Aardappelen koken afgieten en drogen
  • Arrdappelen doorsteken met een roerzeef. Niet met een mixer
  • Doorgestoken aardappelen afwerken met eieren, boter en kruiden
  • Spuit de aardappelen met een spuitzak e een grote gekartelde spuitmond op een beboterde schotel of op een bakplaat
  • Laat de aardappelen lichtjes kleuren onder de grill

Hendrik weetjes

  • Neem een spuit 10 of 11.
  • Spuit misschien best op een siliconenmat, dat is een bakmaat die je steeds kan hergebruiken
  • Hoe warmer de patatten hoe beter ze gaan spuiten
  • Je kan de aardappelen vooraf maken en dan 10 min opwarmen in over aan 180 graden en dan grillen

Hendrik’s weetjes

  • Duchesse aardappelen wordt gemaakt van droge puree, d.i. puree zonder melk

Er zijn 11 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer