Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Dim Sum

Ingrediënten voor 10 personen

  • 2 eieren
  • (saus) 1 el gember
  • halve Chinese kool (of één kleine kool)
  • (saus) 1 el rijstazijn
  • 2 wortelen (niet te groot)
  • (saus) 1 el "seasoning sauce (zoals Maggi)
  • half bosje pijpajuin
  • (saus) 1/2 tl Sriracha hot chili sauce - optioneel
  • 450 g varkensgehakt
  • +/- 50 dim sum-velletjes (vaak ingevroren te verkrijgen)
  • 1 el lookpoeder
  • 1 el suiker
  • (saus) 1 el zoete sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sesamolie

Dim Sum

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Chloë R. (06/02/11)

Bron: http://www.youtube.com/watch?v=RI3bZ3kAwN4

Haal de dim sum-velletjes (indien diepgevroren) uit de diepvries.

Snij de Chinese kool in kleine stukjes, net als de pijpajuin en rasp de wortelen fijn.

Meng deze groenten met gehakt, lookpoeder, suiker, oestersaus, sesamolie en 1 ei. Dek af en laat 1 uur marineren in de koelkast.

Haal het gehaktmengsel uit de koelkast, leg de velletjes klaar en klop een ei los in een kopje. Maak een cirkel met duim en wijsvinger, leg er een velletje over en plaats een theelepel van het mengsel in het midden in de cirkel. Wrijf de volledige rand van het velletje in met het losgeklopte ei en plooi zo goed mogelijk dicht rond het mengsel (zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht achterblijft). Zie video (http://www.youtube.com/watch?v=RI3bZ3kAwN4) voor één van de plooimogelijkheden.

Leg op een bordje in een stoommandje of stoommachine en laat 20 minuten garen. Je kan de dim sum ook koken en daarna crispy bakken met sesamolie (http://www.youtube.com/watch?v=r8MBX-SXnmg&feature=related).

Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer