Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Curry met kip, kokos en cashewnoten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 volle eetl garam massala
  • 45g gedroogde kokos
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • 70g geroosterde, ongezouten cashewnoten
  • 100 ml plantaardige olie
  • 250g gewone Griekse yoghurt
  • 1,35 kg ontbeende en ontvalde kippenbouten in stukken
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • snufje nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 kruidnagelen
  • 1 laurierblad

Curry met kip, kokos en cashewnoten

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (28/02/12)

Bron: Tessa Kiros – De smaak van mijn herinnering

Verhit een grote braadpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Doe de koriander, de komijn, de nootmuskaat, de kardemom, de kruidnagelen, het laurierblad en de zwarte peper in de pan en roerbak ongeveer 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te ruiken. Doe de kruiden over op een bord.

Verhit nu de olie in de pan en braad de kip met uien aan. Voeg het kruidenmengsel toe en roer tot het aroma van de kruiden zich verspreidt. Zorg dat de kip niet aanbrandt. Breng op smaak met zout. Voeg de kokos en 1/2l water toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 30 min. pruttelen. Roer zo nu en dan. Voeg de cashewnoten toe en laat nog eens ongeveer 10 min. zachtjes koken. Als de curry te droog lijkt, doe er dan een scheutje heet water bij. De saus moet echter tamelijk dik zijn. Roer er de yoghurt door, zet het vuur zo laag mogelijk en verwarm ongeveer 1 minuut heel zachtjes, zonder dat de curry kookt. Serveer met rijst, boter en citroen en met wortelsalade (zie andere receptjes).

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer