Eveline S.

Creoolse rijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 (groene) chilipepers
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 2 limoenen
  • 100g kidneybonen
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • zout, peper, korianderblaadjes
  • 3 el sojaolie (of olijfolie)
  • 200g natuurrijst

Creoolse rijst

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sabine P. (15/02/09)

Bron: http://vivaveggie.be

1. Kidneybonen een nacht in water laten weken. Afgieten en laten uitlekken en in vers water zoqat een uur koken tot ze zacht zijn. Of neem gewoon rode bonen uit blik en laat deze goed uitlekken.

2. Tomaten kruiselings insnijden, met kokend water overgieten, ontvellen en in blokjes snijden. Uien en knoflook pellen, fijnhakken en in een pan met 2 el hete olie bakken. Rijst kort meebakken en groentenbouillon erbij gieten. Tomaten eronder mengen en toegedekt op een laag vuur laten pruttelen totdat de rijst gaar is.

3. Chilipepers schoonmaken, halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. Paprika’s in blokjes snijden en samen met het pepertje in olie bakken.

4. Bonen en paprika aan de rijst toevoegen en besprekelen met het sap van 1 limoen (of goed wat citroensap). Rijst met zout en peper op smaak brengen en garneren met koriander en limoen.

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer