Paul R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • courgette
  • 4 kippenboutjes
  • 1 ajuin
  • gember
  • 1 blik cashewnoten
  • aubergine
  • 1 blik gekruide tomatencoulis
  • 250 g lamsvlees
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 4 mergueze worstjes
  • rode paprika
  • pezo
  • 2 wortelen
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • harissa

couscous met kip

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Bart V. (19/01/09)

Bron: Jokke en Els

de groente en het schapenvlees fijn snijden
wok verwarmen en de olijfolie, peper, zout, look en de gember er bij doen
de wortelen, ajuin en de paprika roerbakken
groenten uit de wok halen
het schapenvlees, de worstjes en eventueel de kebab aanbakken
vlees uit de wok halen en de cashewnoten snel lichtjes bruin aanbakken en uit de wok halen
kookvuur zachtjes zetten en het vlees en de groente terug in de wok doen samen met de courgette, de aubergine en de tomatencoulis
kruiden met het bouillonblokje en de harissa (oppassen met de harissa) en laten sudderen
ondertussen de kippenboutjes pocheren in de kippenbouillon tot ze bijna gaar zijn en ze dan erbij voegen en ze verder laten garen.
op het laatste pas de cashewnoten erbij doen anders zijn ze niet meer krokant.
(Wanneer je het gerecht klaarmaakt de dag voor het opdienen, dan voeg je de noten toe voor je alles terug opwarmt.)

couscous 4 pers.

120 gr rozijnen eerst laten weken in een glas warm water en laten uitlekken
440 ml licht gezout water aan de kook brengen en over 300 gr. griesmeel gieten
5 min laten opzwellen, een klontje boter erbij doen en de korrels van elkaar scheiden

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer