silvie d.

Ingrediënten voor 5 personen

  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • beetje olie
  • 300ml rundsbouillon
  • 1 eetl bloem
  • half theelepeltje tijm
  • zwarte peper
  • half theelepeltje rozemarijn
  • 750gr rundsgehakt
  • 250gr champignons
  • 250 gr wortelen
  • 1 grote ui
  • 50g cheddar ( gemalen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gr aardappelen + wat melk en boter om puree te maken

Cottage Pie

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Caroline W. (23/01/11)

Verwarm de oven voor op 200°.

Maak aardappelpuree met de daarvoor bedoelde ingrediënten en rasp de kaas door de puree. Fruit de ui en de wortel in de olie in een grote braadpan in ongeveer 6 minuten, af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is. Voeg het gehakt toe aan en en bak alles nog ongeveer 6 minuten. Strooi de bloem bij het mengsel.

Voeg dan de bouillon, de rosemarijn, tijm en tomatenpuree toe. Doe er wat wat zwarte peper bij. Zo’n 15 minuten laten sudderen tot het vocht is verdampt. Proef of er nog zout bij moet. Doe het vleesmengsel in de ovenschaal en bedek deze met de aardappelpuree. Hier en daar een klontje boter.

Bak de pie in ongeveer 35 à 40 minuten, tot de aardappels licht bruin gekleurd zijn.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer