silvie d.

Confituurtaart

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 vellen uitgerold bladerdeeg
  • 150 à 200 gr confituur (abrikozen, pruimen, ...)

Confituurtaart

Dit is een dessert.

Geschreven door Marlies D. (23/09/09)

Bron: Bladerdeegverpakking Marc Payot (Colruyt)

Taart met confituur van abrikozen, krieken, pruimen, mirabellen, rabarber, ananas, ... een van de eenvoudigste taarten, maar nog steeds altijd zeer geliefd. Een confituurtaart schuift u na amper 10 minuten al in de oven!
Bereiding:
  • Leg 1 vel uitgerold bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (28 à 30 cm doorsnede). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.
  • Strijk de confituur uit over het deeg. Hou 1 à 2 eetlepels opzij voor de afwerking.
  • Snij van het andere vel bladerdeeg reepjes van max. 1 cm breed. Leg ze in kruisvorm over mekaar en wissel na elke reep van richting: zo krijgt u een mooi gewafeld ruitjeseffect.
  • Schuif de taart gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Haal de taart uit de oven en strijk de ruitjes in met wat lichtjes verwarmde confituur.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer