Afbeelding van J-M K.

J-M K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 dl water
  • 15 gr gemalen koffie
  • 400 gr chocolade (couverture of bitter of puur)
  • 4 dl crème fraiche of slagroom
  • 4 grote eiwitten
  • 35 gr poedersuiker

Chocolade Mousse

Dit is een dessert.

Geschreven door J-M K. (30/01/09)

1. Breng het water aan de kook in een klein pannetje, voeg de koffie toe en draai het vuur op zacht. Laat 10 minuten “trekken”, giet de koffie door een filter of een zeefdoek in een middelgrote pan.

2. Voeg de chocolade bij de koffie en laat smelten op een zacht vuurtje. Roer het mengsel even om en haal van het vuur. Laat afkoelen.

3. Klop de crème fraiche of slagroom op. Niet al te stijf, ze moet de consistentie van yoghurt hebben anders wordt de mousse te compact. Spatel de opgeklopte room zorgvuldig en grondig door het chocolademengsel.

4. Klop de eiwitten op in een andere kom. Begin langzaam en voer het tempo geleidelijk op. Voeg de poedersuiker toe zodra het eiwit luchtig en schuimig is. Blijf stevig en krachtig kloppen tot de massa stevig en compact is. Spatel dan het eiwit voorzichtig en beetje bij beetje door het chocolade-roommengsel.

5. Doe de mousse in een schaal of in individuele potjes en laat ze in de koelkast staan voor een 3-tal uren. Als u ze tot de volgende dag laat staan is de smaak nog beter.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer