Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Ingrediënten voor 24 personen

  • 1/2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 1tl cacaopoeder
  • decoratie: muffinbakblik
  • 2tl bakpoeder
  • decoratie: papieren bakvormen
  • decoratie: 200 g peodersuiker
  • 100g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 100g zachte boter
  • 75 g suiker
  • decoratie: 3 el citroensap
  • 3 eieren
  • decoratie: kleurstop voor voedingsmiddelen
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • zaadjes van 1 vanillestok
  • decoratie: gekleurde chocoladepastilles of andere versiering

Chocolade cupcakes

Dit is een dessert.

Geschreven door Chloë R. (08/08/10)

Bron: Weekend Knack

Leg de 12 bakvormen in de muffinbakplaat

Klop de boter tot een luchtige massa, roer er de suiker, eieren en vanillezaadjes door. Voeg bloem, bakpoeder, noten cacao, sinaasappelschil en zout toe en meng kort tot de droge ingrediënten vochtig zijn. Verdeel het deeg over de vormen – doe slechts een bodem in de vorm, de cakejes rijzen nog sterk- en bak in een voorverwarmde oven (180°) – test best met een naald of ze gaar zijn, dit is sterk afhankelijk van de grootte, ze mogen niet te droog worden noch te vochtig blijven (ik zat aan +/- 17 min baktijd). Haal uit de oven en plaats de vormen op een rooster om af te koelen.

Decoratie: meng de poedersuiker met het citroensap tot een stroperige massa, kleur naar wens met kleurstof en versier hiermee de muffins. werk meteen af met chocoladepastilles of andere versiering en laat het glazuur drogen.

Opmerkingen

jacqueline H.

25 Januari 2011 - 19:40

Wat een ingewikkeld recept ,er zijn veel eenvoudiger en even lekker ,alleen al voor de boodschappen ,je hebt een volle mand nodig ,voor zo een simpel dessert!!!!!!!!!!!!

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer