Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Chili Con Carne

Ingrediënten voor 5 personen

  • 500 g gemalen biefstuk
  • 2 stukjes donkere chocolade (70% of hoger)
  • 200g zongedroogde tomaten in olie
  • 1 blikje mais (optioneel)
  • 2 x 400g tomatenblokjes
  • 2 x 400g bonen
  • 2 rode ui
  • 2 tenen look
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 verse Spaanse peper
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 3 à 4 gedroogde pepertjes

Chili Con Carne

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (25/08/13)

– mix uien met knoflook, Spaanse peper en gedroogde pepertjes tot een pasta

– bak dat mengsel in een grote pot enkele minuten in olijfolie op zacht vuur met het chilipoeder en de komijn

– voeg het vlees toe en bak het rul

– mix de zongedroogde tomaten tot een smeuïge massa (met wat van de olie), voeg dit toe aan de pan en roer het erdoor

– voeg tomatenblokjes, kaneelstokje en een glas water toe en laat een uurtje koken met deksel (evt. met bakpapier ertussen om helemaal af te sluiten)

– voeg bonen en chocolade toe, verwijder het kaneelstokje en laat nog een half uurtje pruttelen

– bijkruiden, evt. nog een blike mais toevoegen

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer