Paul R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Kurkuma
  • 2 blikken gehakte tomaten
  • Komijn
  • Korianderzaad
  • Verse koriander
  • Verse gember
  • 1 bakje kerstomaten
  • Rode chili
  • 3 tenen look
  • Cardamompeulen (2)
  • Ajuin
  • 800g - 1kg kip (filet of stukken naar keuze)

Chicken Jalfrese

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Yves V. (08/12/08)

Marineer de kip op 2 uur op voorhand met:

  • 2 eetlepels kurkuma (geelwortel)
  • Kruidenmengeling: 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel korianderzaad, 2 cardamompeulen (allen samen eerst even in een droog pannetje opwarmen, daarna fijnstampen in de vijzel)
  • 1 eetlepel Rode currypasta

Warm een grote pot op met een smaakloze olie (druivepitolie bijv.), daarin doe je om te starten

  • 2 eetlepels geraspte gember
  • de geplette en versnipperde look
  • een fijngesneden ajuin
  • 2 rode chili’s, fijngehakt
  • 2 eetlepels rode currypasta

Als dit goed begint te geuren en zijn aroma’s vrijgeeft doe je de stukken kip erbij (bij voorkeur niet té groot, dus filet is net iets makkelijker). Van zodra die goed aangestoofd is en begint te garen voeg je een eerste blik gehakte tomaten toe. Als de kip bijna gaar is kan je het laatste blik nog toevoegen om nog even te laten sudderen.

Let wel: deze curry wordt normaal gezien ‘droog’ gegeten, je moet dus een beetje oppassen met de hoeveelheid tomaten en het vocht daarbij. Je krijgt idealiter een soort van smeuïge saus die rond de kip hangt.

Voor het einde (20 à 25 minuten, check your chicken) voeg ik nog gehalveerde kerstomaatjes toe, een wat zoetere toets voor een toch wel redelijk pikante maaltijd.

Net voor het opdienen wat verse koriander erbij, en serveren met rijst.

(yoghurt bij de hand hebben kan helpen bij het ‘blussen’...)

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer