Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Champignongsoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 ml goede sherry (met goedkope verpest je de soep - te zoutig en onsmakelijk)
  • 90g boter
  • 1 kleine ui, in dunne plakjes
  • 340 g champignons
  • 900 ml blanke kippenbouillon
  • 1 takje platte peterselie
  • zout en peper

Champignongsoep

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Chloë R. (14/06/09)

Bron: Anthony Bourdain’s Les Halles kookboek

Smelt 30 g van de boter in een middelgrote pan en voeg de ui toe. Laat de ui bakken tot hij zacht en glazig is, doe er dan de champignons en de rest van de boter bij. Laat het mengsel 8 min. zweten en zie erop toe dat de uien niet bruin worden. Roer er de kippenbouillon en de peterselie bij en breng alles aan de kook. Zet het vuur meteen laag en laat de soep ongeveer een uur pruttelen. Haal na een uur de peterselie uit de soep en gooi die weg. Laat de soep een paar minuten afkoelen en meng hem voorzichtig tot een gladde puree in de keukenmachine of met een staafmixer. Als de soep is gepureerd, doe je hem weer in de pan, controleer je hem op zout en peper en breng je hem weer aan het pruttelen. Giet de sherry in de soep, roer hem er goed door en dien meteen op.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer