Afbeelding van J-M K.

J-M K.

Ingrediënten voor 3 personen

  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gram verse witte visfilet
  • 4 limoenen
  • 1 (verse) hete peper
  • 1 (rode) ui
  • bosje verse koriander
  • beetje olijfolie

Ceviche de pescado

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Eddy N. (31/10/08)

Delicatesse in Peru. Is witte vis gemarineerd in limoensap, waardoor hij eruit ziet alsof hij licht gekookt is. Het sap dat na het eten overblijft, de Leche de Tigre, zou helpen tegen een kater.

De ui fijn snijden. Vis in blokjes snijden. De limoenen uitpersen. Zaadlijstjes en zaadjes van de peper afsnijden en in fijne stukjes snijden. Koriander fijnhakken.

Doe de vis, de uien en de peper in een platte schaal, wat olijfolie erbij en het sap van de limoenen (het sap moet voldoende zijn om de vis net te bedekken). Koriander toevoegen. Zout en peper naar smaak. Alles door elkaar roeren en een uurtje in de koelkast (afgedekt) laten marineren.

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer