Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • geraspte nootmuskaat
  • 450g spinazie
  • Zout, peper
  • 250g ricotta
  • tomatensaus: 2 el olijfolie
  • 100g fijngeraspte mozzarella
  • tomatensaus: 1 ui, gesnipperd
  • tomatensaus: 2 teentjes look
  • tomatensaus: 400g tomaten uit blik (of meer)
  • 2 el verse kruiden (peterselie, oregano, marjolein)
  • doos canneloni
  • 250 ml crème fraiche
  • 100g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 courgettes, geraspt

Cannelloni met ricotta en spinazie

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (17/11/12)

Bron: Basic Pasta

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgettes en de look toe en bak alles nog eens 3 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Wanneer de spinazie geslonken is, die je de ricotta, mozzarella, nootmuskaat en gemengde kruiden in de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Maak nu de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de look toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan hde tomatenblokjes met sap toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus nog 15 minuten pruttelen tot hij indikt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de canelloni met het groente-kaasmengsel. Leg ze in de ovenschaal en schep er de rest van de tomatensaus over.

Klop de crème fraîche en de parmezaanse kaas luchtig door elkaar en schep dit mengsel over de cannelloni. Zet de ovenschaal 20 min in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt. Laat het gerecht dan nog 10 minuten staan: je kunt de cannelloni dan makkelijker serveren.

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer