Afbeelding van Ruth D.

Ruth D.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 cannelloni
  • 1,25 dl zure room
  • 3 eetl. boter
  • 150 gr garaspte kaas voor gratin
  • 2 dl witte wijn
  • 3 eetl. bloem
  • 2,5 dl melk
  • nootmuskaat, cayennepeper en peper en zout
  • 200 gr inktvisringen en 200gr scampi
  • 3 wortelen
  • 1 broccoli
  • 250 gr champignons
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten

Cannelloni met inktvisreepjes en fijne groentjes

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Liesbeth V. (25/01/09)

Bron: colruyt en eigen inspiratie

Voorbereiding: Laat de inktvisringen oppervlakkig ontdooien (indien uit de diepvries) en snij in stukjes van 2 cm. Pel de scampi, ontdoe ze van het darmkanaal en snij in stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Snij de groentjes in kleine stukjes. Snij de champignons in schijfjes.

Bereiding: (15 min. + 40 min. in de oven)

Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de inktvisreepjes en de scampi samen met de groentjes gedurende 3 minuten. Kruid met cayennepeper en zout. Roer er de room onder. Vul de cannelloni met dit mengsel en leg naast elkaar in een ovenschotel.

Smelt 2 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en overgiet met witte wijn. Laat afgedekt sudderen gedurdende 5 min.

Bestrooi met bloem en roer goed. Giet al roerend de melk en de bouillon over de bereiding. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. De saus mag lopend zijn, zodat de cannelloni vocht kan opnemen.

Giet de groentensaus over de cannelloni en strooi geraspte kaas over de schotel.

Schuif de schotel in een op 200°C voorverwarmde over en laat gedurende 40 min. gaar worden.

Smakelijk!

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer