Katrien J.

Burritos met rundvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 180 zure room
  • 300 g kidneybonen uit blik, afgespoeld, uitgelekt
  • 1 el verse koriander, gehakt
  • 4 grote bloemtortillas
  • 125 g belegen kaas, grof geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl scherp paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl chilipoeder

Burritos met rundvlees

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: Lekker eten: Mexicaans

  • Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt al roerend bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en specerijen toe en bak alles al roerend tot de ui zacht is.
  • Roer de tomaten (inclusief sap), het water en de kidneybonen erdoor.
  • Laat het mengsel 15 minuten onafgedekt pruttelen, of tot het begint in te dikken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verdeel het gehaktmengsel over de tortillas. Rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Leg de gevulde tortillas op een ingevette bakplaat en strooi de kaas en het paprikapoeder erover.
  • Bak ze in 10 minuten goed warm.
  • Verwijder de cocktailprikkers en garneer de tortillas met de zure room, de koriander en eventueel guacamole.

Opmerkingen

Renee v.

25 Augustus 2009 - 15:24

Dit lijkt me erg lekker en daarom heb ik het meegenomen ;o) Bedankt!

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer