pascale s.

Brownies

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 pakje vanillesuiker
  • 75 gr walnoten, hazelnoten of notenmengeling
  • 75 gr bittere chocolade in stukjes/geraspt
  • 100 gr boter
  • 2 eieren
  • 200 gr suiker
  • 75 gr bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder, 1 mespuntje zout,

Brownies

Dit is een dessert.

Geschreven door Chloë R. (17/04/11)

Bron: http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=300

Smelt de boter op een zacht vuur, doe er de chocolade bij en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen.

Klop de eieren met de suiker dik en schuimig totdat alle suikerkristallen zijn verdwenen. Roer het enigszins afgekoelde chocolademengsel door het eimengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder erbovenop en doe het zout, vanillesuiker en de gehakte noten erbij. Maak er een glad deeg van.

Vet een vierkante, ondiepe bakvorm (ik gebruik het browniebakblik van Hema) in en leg op de bodem een stuk bakpapier. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm. Zet de vorm op een rooster midden in de voorverwarmde oven van 180°C. Bak de koek in ca. 35 min. gaar, bij de oven blijven want het verbrand snel.

Snijd de koek direct in rechthoekige stukjes als de vorm uit de oven komt. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer