silvie d.

Brownies

Ingrediënten voor 10 personen

  • 2 koffielepels baking powder
  • 350 grs bittere chocolade
  • 350 grs boter
  • 5 eieren
  • 300 grs cassonade suiker
  • 200 grs bloem

Brownies

Dit is een dessert.

Geschreven door Marlies D. (10/10/09)

Bron: De FLAIR

7 verschillende recepten hebben we uitgeprobeerd, en toen hadden we de perfecte brownies. Op algemeen verzoek, hierbij het recept…

Eerst nog een paar waarschuwingen: – hiermee bak je véél brownies, genoeg om een hele redactie te trakteren

– als je vrienden deze brownies eenmaal geproefd hebben, word je verplicht ze bij elk feestje, elke verjaardag, elke picknick te bakken

– bak de brownies ’s avonds, kan je erna voor televisie nog de randjes opeten

Werkwijze: Smelt de boter en de chocoladeau-bain-marie of op een lage stand in de microgolfoven. Klop in een andere kom de eireren los, samen met de suiker. Meng nu langzaam het chocolademengsel met de eieren en voeg de bloem toe door ze erin te zeven. Zeef de baking powder mee en probeer bij het mengen niet te hard te roeren maar eerder met lange halen alles onder elkaar te ‘plooien’. Nu kan je, als je zin hebt, nog amandel-essence of pecan-noten toevoegen.

Giet het mengsel in een beboterde bakvorm en bak 25-30 minuten op 180°C. Prik voor je de brownies uit de oven haalt, even met een vork in het midden van de vorm. Als er nog natte deeg aan blijft plakken, laat je ze nog wat langer in de oven. Haal tenslotte de vorm uit de oven, neem de brownie eruit en laat goed afkoelen voor je ze in stukjes snijdt.

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer