Katrien J.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3/4 l melk
  • 1 broccoli
  • 75 g bakboter
  • 75 g bloem
  • 125 g gemalen kaas
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Broccoli met kaassaus in de oven

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (11/04/09)

Bron: start to cook

Bereiding


  • Reinig de broccoli en snijd hem in kleine roosjes.

  • Kook de broccoli in gezouten water gedurende maximum 5 minuten.

  • Smelt de bakboter, voeg de bloem eraan toe en roer het geheel tot een roux.

  • Voeg er al roerend de koude melk aan toe.

  • Kruid met peper en zout en met nootmuskaat.

  • Giet de broccoli af en leg hem meteen in ijskoud water.

  • Smeer de ovenschaal in met boter, leg de broccoli erin en overgiet met de bechamelsaus.

  • Leg de kaas erbovenop.

  • Zet 15 minuten in een oven van 180° C, strooi er vervolgens de kaas overheen en zet de schotel nog 5 minuten onder de grill.

Er zijn 5 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer