Helena L.

Ingrediënten voor 3 personen

  • boter of margarine om de taartvorm in te vetten
  • 300 gram gesneden boerenkool (=krulkool in België!)
  • 250 gram camembert
  • 1 pak bladerdeeg (vers of diepvries)
  • 100 gram cashewnoten
  • peper, zout, nootmuskaat
  • beetje verse tijm

Boerenkooltaart

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sas V. (04/11/08)

Bereiden – Verwarm de oven voor op 210°C – Stoom de boerenkool 10 minuten zodat ze slinkt tot ongeveer de helft – Vet ondertussen een taartvorm in met boter of margarine en bekleed hem met het bladerdeeg – Laat de boerenkool goed uitlekken in een vergiet, af en toe omschudden is aan te raden. Zorg ook dat ze heel goed afkoelt. – Rooster ondertussen de cashewnootjes even in een koekenpan – Snijd de camembert in plakjes – Leg nu een laag boerenkool in de taartvorm en verspreid daarop een paar plakjes camembert, breek wat cashewnootjes in grove stukken (even knijpen in de hand of onder een mes, niet te fijn maken!) en verdeel ze over de laag, beetje peper zout en nootmuskaat toevoegen. – Maak zo lagen boerenkool-camembert-nootjes tot alles op is (ik kom meestal op 3 lagen) – Kluts de eitjes met de tijm en giet ze zo gelijk mogelijk over de taart – Plaats de taart 40 minuten in de oven – Even af laten koelen en smullen maar!! Materialen flinke pan, stoommandje, taartvorm (doorsnede minstens 20 cm).

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer