Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 el geroosterde pijnboompitten
  • 3 el boter
  • 500 g korte pasta (zoals cavatelli)
  • 1 bloemkool verdeeld in roosjes
  • 6 teentjes look
  • rode chilivlokken
  • olijfolie, zout, peper
  • 1 cup geraspte parmezaan
  • 1/4 cup broodkruimels

Bloemkoolpasta

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (08/03/16)

Bron: http://www.bonappetit.com/

Leg de bloekoolroosjes op een bakblik met de ongepelde lookteentjes, bestrooi met peper, zout, chilivlokken en olijfolie en zet 30 minuten in een hete oven en schep regelmatig om (220°) tot de bloemkool gekaramelliseerd is.

Doe de parmezaan, de boter, geroosterde pijnboompitten, een snuif zout en de broodkruimels in een kom. (tip: toast oud brood tot het goudbruin is en mix, bewaar de rest in een plastic zakje in de vriezer voor een volgende keer)

Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en gaar de pasta. Giet deze af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Haal de gegaarde look uit het vel en voeg bij de kom met de andere ingrediënten, meng alles met de warme pasta en bloemkool en voeg er genoeg kookvocht bij om een glanzende kleverige saus te krijgen. Garneer met een handvol peterselie.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer