silvie d.

Ingrediënten voor 4 personen

  • tijm
  • 4 blinde vinken
  • 1 sjalotje
  • 250 ml Rodenbach
  • 100 gr gezouten spek blokjes
  • spruitjes
  • aardappelen

Blinde vinken met gebakken aardappeltjes, spruitjes en spek

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Veerle V. (12/12/08)

Bron: colruyt

– Schil en was de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1 cm. Kook ze bijna gaar in 15 minuten.

– Gaar de spruitjes in de microgolfoven (900 W – 6 minuten) of kook ze gaar in gezouten water.

– Bak de blinde vinken langs alle kanten bruin. Voeg het gesnipperde sjalotje toe en laat meebakken. Overgiet met de Rodenbach en voeg tijm en laurier toe. Laat nu op een klein vuurtje onder deksel 25 minuten sudderen.

– Bak ondertussen de aardappeltjes, samen met de spekblokjes en spruitjes. Kruid met peper,zout en nootmuskaat.

– Bindt de saus met instant sausbinder.

Er zijn 6 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer