silvie d.

Ingrediënten voor 2 personen

  • peper, zout, muskaatnoot naar smaak
  • 3 blinde vinken
  • 2 uien
  • 1 el mosterd
  • 3 laurierblaadjes
  • takje thijm
  • scheutje azijn

Blinde vinken met ajuinsaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Annelies D. (08/12/08)

2 grote uien fijnhakken en fruiten in bruingebakken boter. De blinde vinken erbij en aan beide kanten bijkruiden met peper, zout en muskaatnoot, beetje bruin laten bakken. Een kop water toevoegen met een stevige schep mosterd, een paar laurierblaadjes, een takje thijm en een scheutje azijn. Laten sudderen gedurende 15 minuten, de vinken om de 5 minuten omdraaien, doorprikken en even op duwen. De vinken eruit halen en de saus wat indikken met maizena. De vinkjes terug onderdompelen in de saus. Serveren met kroketjes, puree of aardappelen.

Er zijn 17 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer